Jabra introduceert de nieuwe Evolve2 headset-serie

2 april 2020

Jabra introduceert de nieuwe Evolve2 headset-serie

Jabra introduceert zijn Evolve2 serie, de nieuwe generatie in de Evolve lijn, de best verkopende en marktleidende UC headset die productiviteit op kantoor verbetert. De serie bestaat uit de Evolve2 85, Evolve2 65 en Evolve2 40 en is ontworpen om concentratie, collaboratie en flexibiliteit op de werkvloer te verbeteren. De Evolve2 is de nieuwe standaard die kantoorproductiviteit naar een nieuw en hoger niveau brengt. De headsets werken met alle bekende UC-platforms, de certificeringsprocedure voor Microsoft Teams is in volle gang.

Sinds de eerste introductie van de Jabra Evolve serie in 2014 is er veel veranderd op kantoor. Taken worden steeds gecompliceerder en vragen steeds vaker om samenwerking, waardoor medewerkers meer tijd besteden aan samenwerken dan aan geconcentreerd werk in afzondering. Dat zorgt voor meer afleiding en geroezemoes op kantoor. Daardoor blijft productiviteit op de werkplek een permanente uitdaging voor organisaties wereldwijd.

Maar niet alleen onze kantooromgeving is veranderd. In de huidige maatschappij, waar werk en privé elkaar regelmatig overlappen, moeten technologische oplossingen elk denkbaar ge bruiksscenario kunnen ondersteunen. Jabra’s compromisloze Evolve2 headset serie biedt eigenschappen die alle aspecten van het leven ondersteunen, of het nu op het werk, thuis of onderweg is.

Toekomstbestendig door monitoring en analytics
Naast verbetering van concentratieniveau, flexibiliteit en onderlinge samenwerking pakt de Evolve2 serie nog een belangrijk productiviteitesprobleem aan: de noodzaak om het volledige UC-ecosysteem in de organisatie te monitoren en te analyseren om een stabiele en hoge UC spraakkwaliteit te garanderen. Evolve2 integreert probleemloos met de belangrijkste software/monitoring vendoren zodat IT managers en andere beslissers de prestaties van elke afzonderlijke Jabra headset kunnen beoordelen en de diepere oorzaak van slechte gesprekskwaliteit snel kunnen achterhalen, of het nu ligt aan de Wi-Fi router, de UC infrastructuur of de persoonlijke headset instellingen van gebruiker. Bovendien maakt de Jabra Xpress software enables eenvoudig en veilig beheer van headsets mogelijk, zoals firmware updates of de implementatie van nieuwe functionaliteit zonder de IT-afdeling daarvoor lastig te moeten vallen.

Zo kunnen organisaties een verdere stap zetten in hun digitale evolutie, door hun medewerkers toekomstbestendig te maken met een headset uit de Jabra Evolve2 serie, ontwikkeld voor alle uitdgingen van de modern kenniswerker: concentratie op kantoor, samenwerking op afstand en geschikt voor flexibel gebruik.

Toonaangevende geluids- en spraakkwaliteit
Met 150 jaar expertise op het gebied van geluidstechniek beschikt Jabra over een bewezen track record. Vergeleken met Jabra’s bestaande Evolve serie is het nieuwe vlaggenschip Evolve2 85 een volledig digitale headset die 50% betere ruisonderdrukking biedt met Digital Hybrid ANC en isolerende oorschelpen die zijn uitgerust met ‘geheugenschuim’. De spraakkwaliteit is 40% beter door specifieke focus op de stem van de gebruiker en het dempen van alle omgevingsgeluiden.

De nieuwe serie beschikt over niet minder dan 10 microfoons voor de focus, spraakhelderheid en ANC, ook in de meest rumoerige ruimtes. De headsets zijn voorzien van de 360-graden zichtbaarheid van de kenmerkende Jabra ‘niet storen’ verlichting in de concentratie-modus. De draadloze headsets uit de reeks kunnen worden verbonden met alle mobiele apparaten. De Jabra Sound+ App zorgt voor een gepersonaliseerde en volledige geluidservaring.

De Jabra Evolve2 serie bestaat uit drie modellen:

  • De Evolve2 85 biedt Digital Hybrid ANC en tien microfoons in total: twee in de geïntegreerde microfoonarm en acht in de oorschelpen. De draadloze gebruiksduur van de batterijen is max. 37 uur, de 40 mm. luidsprekers zorgen voor een geweldige muziekbeleving en beide oorschelpen zijn voorzien van ‘in gebruik’ verlichting. De headset maakt optimaal gebruik van de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van audio chipset technologie, waardoor de Evolve2 85 voorop loopt in batterijlevensduur, betrouwbare connectiviteit en geluidsverwerking. De slanke Evolve2 85 is ontworpen met zowel de kantooromgeving als de mobiele professional in het achterhoofd.

  • De Evolve2 65 heeft drie microfoons: twee in de microfoonarm en een in de rechterooorschelp. De gebruiksduur van de batterijen is max. 37 uur en het werkelijke draadloze bereik is drie keer zo groot als dat van de bestaande Evolve 65.

  • De Evolve2 40 is een bedrade versie die verder dezelfde voordelen en eigenschappen biedt als de Evolve2 65.

De Evolve2 85 en Evolve2 65 zijn voorzien van de Jabra Link 380, Jabra’s nieuwe BlueTooth adapter (dongle) die beschikbaar is in een USB-C of USB-A versie.

De Microsoft Teams versies in de serie hebben een specifieke Microsoft Teams button waarmee directe verbinding kan worden gemaakt met collega’s en vergadergroepen. De speciale status indicator LED op de signaleert zaken als een gemiste oproep of vergadering.