Minder vermoeide hersenen met de nieuwste headset van EPOS

EPOS, het premium audio- en videomerk, kondigt vandaag de EPOS IMPACT 1000 aan, een on-ear toekomstbestendige Bluetooth headset.
De IMPACT 1000 is ontworpen voor professionals die waarde hechten aan heldere communicatie en die tijdens online vergaderingen optimaal geconcentreerd willen blijven – zelfs in lawaaiige omgevingen. Vandaag de dag kunnen professionals vaak overal en altijd werken.
Deze 'New Open Office'-dynamiek brengt veel afleiding en omgevingsgeluiden met zich mee, waardoor het voor werknemers een uitdaging wordt om betrokken te blijven en optimaal te presteren. De bekroonde IMPACT 1000 gebruikt baanbrekende technologieën en gebruiksvriendelijke functies om de kritieke, dagelijkse uitdagingen van deze nieuwe moderne werkomgeving aan te gaan.Wetenschappelijke basis
EPOS ontwikkelt audio- en video-oplossingen die worden ondersteund door de wetenschap. Voortbouwend op decennia van vooraanstaand psycho-akoestisch onderzoek heeft het bedrijf een nieuwe wetenschappelijke studie uitgevoerd naar de impact van ruisonderdrukking in audioapparatuur op de prestaties van mensen die een dubbele taak moeten verrichten.

Enerzijds werd gemeten hoe goed de proefpersonen een gesprek konden verstaan en anderzijds moesten ze ook reageren op een visuele taak, telkens met en zonder ruisonderdrukking. De resultaten van deze studie geven aan dat ruisonderdrukking, zoals de technologie die aanwezig is in de IMPACT 1000-headsets, verschillende voordelen biedt voor deelnemers die een dubbele taak moeten uitvoeren.

Met ruisonderdrukking moesten de proefpersonen 67% minder inspanning leveren om het gesprek te verstaan en slaagden ze er ook in om 48% meer van het gesprek te verstaan in een rumoerige omgeving. Door het minimaliseren van de herseninspanning die wordt besteed aan het luisteren naar en begrijpen van een gesprek optimaliseert de IMPACT 1000 de efficiëntie van de gebruiker tot 40%, waardoor nieuwe niveaus van productiviteit en prestaties worden behaald.Erkend voor uitmuntend ontwerp
De EPOS IMPACT 1000 is ontworpen voor maximaal comfort: een lichtgewicht ontwerp, zachte kussens, hoofdbandvulling en super wideband voor een natuurlijk geluid. De toestellen bieden optimaal gebruiksgemak met een intuïtieve bediening, een contactloze oplaadstandaard en een reeks slimme functies.

Bovendien kunnen gebruikers dankzij drievoudige Bluetooth-connectiviteit tegelijkertijd verbonden blijven met drie apparaten, zodat ze vrijelijk kunnen verplaatsen tijdens een gesprek. Dankzij de 'talk through'-functies kunnen gebruikers met collega's communiceren zonder de headset af te zetten, terwijl het 360-lampje dan weer aangeeft wanneer gebruikers in gesprek zijn.

Het intuïtieve, innovatieve en klantgerichte ontwerp van de IMPACT 1000 werd intussen bekroond met de iF Design Award Gold en een Red Dot Design Award. Deze prestigieuze en wereldwijd gerenommeerde onderscheidingen worden toegekend aan producten van het hoogste kaliber en voorbeelden van uitmuntend design en innovatie.

De EPOS IMPACT 1000 is gecertificeerd voor Microsoft Teams en voldoet aan de Open Office-vereisten.