Deel dit artikel

Achtergrondmuziek in winkels, het ritselen van blaadjes en het gekwetter van de vogeltjes; geluiden die veel mensen als normaal ervaren. Maar wanneer uw gehoor beschadigd raakt, zijn deze geluiden niet meer zo vanzelfsprekend.
Meer dan 1,5 miljoen Nederlanders ervaren gehoorproblemen. Schade aan het gehoor is niet te genezen, dus het voorkomen ervan is zeer belangrijk. Graag vertellen wij u hier meer over gehoorverlies en gehoorschade en hoe u erachter kunt komen of u alles nog goed hoort.

Gehoorschade

Gehoorverlies, wat is dat precies?

In het oor bevinden zich trilhaartjes, die ervoor zorgen dat de hersenen geluid kunnen waarnemen. Door langdurige blootstelling aan te veel en te harde geluidsgolven raken de trilhaartjes overbelast waardoor ze kapot gaan. Er ontstaat een constante piep in de oren: tinnitus genaamd. Trilharen herstellen niet. Gehoorschade is dus blijvend!

Oorzaken gehoorschade

Het luisteren naar muziek staat bovenaan het lijstje veroorzakers van gehoorverlies. Bij concerten, in discotheken en op festivals, waar u vaak langere tijd naar harde muziek van boven de 100 decibel luistert, krijgen uw oren het zwaar te verduren. Met het dragen van oordopjes beschermt u uzelf tegen gehoorschade
Helaas kunt u gehoorbeschadiging niet altijd zelf voorkomen. Bij het ouder worden, wordt het voor de oren en hersenen steeds minder eenvoudig om geluid te verwerken. Daarnaast kunnen bepaalde ziekten en medicijnen gehoorbeschadiging tot gevolg hebben.

Hoe kunt u gehoorverlies herkennen?

Er zijn een aantal signalen die kunnen duiden op gehoorverlies:

  • u heeft last van oorsuizen of u ervaart een constante piep in uw oor
  • het is moeilijk om u te focussen op een (telefoon)gesprek in een drukke omgeving
  • u zet uw telefoon, radio of televisie steeds harder om geluiden goed te kunnen horen

BST Group is al meer dan 30 jaar een full-service communicatie specialist op het gebied van telecom. Hier vindt u onze producten die slechthorenden op de werkvloer kunnen helpen. Heeft u vragen of wilt u graag aanvullende informatie ontvangen over onze producten? Bel of mail ons gerust, wij zijn u graag van dienst! En kunt u de gewenste oplossing niet vinden op onze website? Neem dan ook gerust contact met ons op. Wij bedenken graag voor u een op maat gemaakte oplossing.

Bekijk onze headsets voor slechthorenden.