Werkplekonderzoek en -advies

Balans tussen taken, mens en middelen

Een veilige en comfortabele werkplek, die uitnodigt tot een actieve werkhouding, voorkomt klachten en haalt het beste (resultaat) uit de mens naar boven. Bij BST streven wij naar het vinden van de perfecte balans tussen de uit te voeren taken, de mens en de middelen die gebruikt worden om de taken uit te voeren.

Een verandering is niet voor iedereen een verbetering

Niets is zo vervelend als achteraf concluderen dat de gekozen werkplek in de praktijk toch niet zo heel handig blijkt. Of dat deze niet voor iedereen even goed voldoet. Wat voor de één een verbetering is, hoeft dat voor de ander nog niet te zijn. Daarom gelooft BST dat het ergonomisch verbeteren van uw werkplekken begint bij de hoofdrolspelers: uw medewerkers. Door eerst duidelijk inzicht te krijgen in de huidige werkpleksituatie en hoe uw medewerkers deze gebruiken, zorgt BST ervoor dat u investeert in een effectieve verbetering voor elke individuele medewerker.

Verkeerde houding achter bureau

Een werkplek verbeteren, wat komt daar allemaal bij kijken?

  • Hoe richt je een werkplek zo ergonomisch mogelijk in?
  • Wat is de beste werkhouding?
  • Hoe bereik je een uniforme werkplek, maar kun je deze toch afstemmen op een individuele medewerker?
  • Welke middelen zijn er om de werkhouding en -omstandigheden verder te verbeteren?
  • In hoeverre maken uw medewerkers maximaal gebruik van de beschikbare middelen?
  • Hoe zorgen uw medewerkers ervoor dat zij zich de hele dag goed kunnen concentreren op hun werk?
  • In hoeverre hebben uw medewerkers aan het einde van de dag nog energie over?

Preventief werkplekonderzoek

Omdat voorkomen altijd veel beter (en goedkoper) is dan genezen, biedt onze Werkplek Ergo Check© (WEC) u de gelegenheid uw medewerkers (nog) beter te faciliteren en verzuim tegen te gaan.
Niet alleen in bestaande kantoorsituaties, maar ook wanneer u uitbreidings- of verhuisplannen heeft, waarbij u nieuwe werkplekken wilt creëren.
Onze werkplekadviseur/ergonoom signaleert, observeert en inventariseert uw medewerkers ‘on the spot’ en geeft u feedback waarmee u de juiste beslissingen kunt nemen.

Curatief werkplekonderzoek

Onze werkplekadviseur/ergonoom is gediplomeerd en tevens wetenschappelijk geschoold als ergotherapeut, met een specialisatie in hand- en polsklachten.
Met onze Werkplek Inventarisatie en Evaluatie© (WI&E) brengen wij risico’s op de werkplek in kaart, adviseren wij omtrent het sneller re-integreren van medewerkers met klachten en op de persoon afgestemde aanpassingen.
Bovendien kunt u met deze inzichten nieuwe werkgerelateerde klachten in de toekomst voorkomen.

Pijn in hand

Zowel werkplek als werkomgeving

Wij toetsen uw behoeftes aan ergonomisch gewenste basisprincipes, uw doelstellingen en aan de geldende ARBO-normen. Ook denken wij mee over innovatieve oplossingen, zoals zit-sta bureaus, bureaustoelen, ergonomische hulpmiddelen, pauzesoftware en accessoires. Bovendien is niet alleen de werkplek zelf, maar ook de omgeving waarin wordt gewerkt (denk aan akoestiek en verlichting) een belangrijk punt van aandacht in ons totaaladvies.

Informeer naar de mogelijkheden voor werkplekonderzoek

Wilt u meer informatie over onze diensten met betrekking tot werkplekonderzoek en -advies?
Onze werkplek ergonoom neemt graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

  • * Verplicht