Nu veel bedrijven van een kantoormodel overstappen naar een nieuw hybride werkplekmodel, passen we allemaal een nieuwe manier van werken toe.

IT verleent nu bijvoorbeeld routinematig technische ondersteuning aan duizenden werknemers terwijl ze de technologie en apparatuur niet zelf kunnen zien of bedienen. En werknemers leren zich te redden terwijl ze heen en weer reizen tussen het kantoor en thuis, waar ze misschien geen ideale werkplek hebben.

Dat betekent dat sommige mensen deelnemen aan vergaderingen met de headset of webcam die ze bij de hand hebben, of deze nu voor vergaderingen is ontwikkeld of niet. Of ze vertrouwen op de ingebouwde hardware van hun laptop voor videovergaderingen. Dat kan een probleem zijn omdat de audio- en videomogelijkheden van laptops vaak ondermaats zijn.

Wat thuiswerkers echt nodig hebben, is een soepele overgang tussen het kantoor en thuis (of andere werkplekken). Een van de manieren waarop IT zowel werknemers als de IT-afdeling zelf kan helpen, is door een reeks persoonlijke samenwerkingstools beschikbaar te stellen waarmee werknemers op afstand kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal ontworpen headset en webcam samen met de standaardcombinatie van muis, toetsenbord en monitor.

Gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==

Waarom het belangrijk is om werknemers te voorzien van speciaal ontwikkelde headsets en webcams?
Werknemers die nog nooit thuis hadden gewerkt, leerden al snel een aantal harde lessen. Veel van hen beseften bijvoorbeeld wat IT al lang wist: voor professioneel gebruik is audio- en videoapparatuur van consumentenkwaliteit niet ideaal.

Hoewel ze voor heel wat doeleinden geweldig zijn, zoals gaming of muziek, zijn consumentenapparaten niet geoptimaliseerd voor videovergaderingen:

• Consumentenapparatuur is vaak niet voorzien van ruisonderdrukkingstechnologie, die zowel de spreker als luisteraar helpt zich op het gesprek te concentreren.
• Consumentenapparatuur is niet gecertificeerd of geoptimaliseerd voor videovergadersoftware van leveranciers zoals Google, Microsoft en Zoom.
• Consumentenapparatuur bevat niet alle functies die werknemers graag willen, zoals aanpassing van het stemniveau en video in hoge resolutie, waardoor gebruikers er op hun best uitzien en helder klinken.

Dezelfde beperkingen gelden voor de ingebouwde audio en video in laptops. Laptops hebben nog een ander nadeel: hun camera’s, microfoons en luidsprekers zijn nutteloos als het scherm dichtgeklapt is, zoals vaak het geval is als de laptop is aangesloten op een extern(e) toetsenbord, muis en beeldscherm.

Denk daarentegen aan de voordelen van headsets en webcams van zakelijke kwaliteit.

Webcams die zijn ontworpen voor ondernemingen hebben meestal:

• Een beter(e) resolutie, fps, gezichtsveld en lenskwaliteit, waardoor iedereen goed in beeld komt
• Aanpasbare bevestigingsopties zodat gebruikers de camera op ooghoogte kunnen plaatsen
• Automatische lichtcorrectie, wat zeer belangrijk is in thuiskantoren waar de verlichting zelden ideaal is
• Integraties met aanbieders van videosoftware om voor vlekkeloze vergaderingen te zorgen
• Lenskapje voor extra gemoedsrust wanneer de camera niet in gebruik is

Hoofdtelefoons die zijn ontwikkeld voor ondernemingen hebben meestal:

• Ruisonderdrukking om achtergrondgeluiden en afleidingen te verwijderen
• Digitale signaalverwerking om uw stem natuurlijk te laten klinken
• Certificeringen van grote videosoftwareplatforms en ingebouwde functionaliteiten zoals een dempknop
• Materiaal dat langer comfortabel blijft, zoals extra dik schuim en zachte oorkussens
• Lange batterijlevensduur zodat u het de hele dag door kunt gebruiken

Hoe IT profiteert van het aanbieden van een standaard reeks productiviteitshulpmiddelen aan werknemers
Het is duidelijk dat een reeks persoonlijke samenwerkingstools zoals headsets en webcams medewerkers kunnen helpen om voor een efficiëntere werkplek te zorgen buiten het kantoor. Maar ook voor IT zijn er verschillende voordelen, waaronder:

• Vermindering van de vraag naar ondersteuning door het aanbieden van plug-and-play-apparaten die medewerkers gemakkelijk kunnen instellen en configureren
• Vereenvoudiging van de ondersteuning bij problemen doordat IT het probleem snel op kan sporen of een defect onderdeel kan vervangen
• Het mogelijk maken van een efficiëntere inkoop uit een goedgekeurde lijst van leveranciers

Als u gebruikers een Logitech headset en -webcam geeft, kunt u die apparaten bovendien beheren met Logi Tune. Met deze gratis app kunnen gebruikers hun Logitech headsets en -webcams aanpassen om de geluidskwaliteit te regelen; een webcam zoomen, kantelen en pannen; of de kleuren in hun video aanpassen. Met een functie voor grootschalige implementatie kan IT de apparaten van gebruikers beheren en direct bijwerken, zoals Zone Wired- en Zone Wireless-headsets en Brio-webcams.

LOGITECH STAAT VOOR U KLAAR

Logitech is een vertrouwd merk voor headsets, webcams en andere randapparatuur en biedt persoonlijke samenwerkingstools die gebruiksvriendelijk en flexibel zijn en naadloos werken op kantoor of thuis.

Miljoenen zakelijke gebruikers vertrouwen dagelijks op Logitech-headsets, -webcams, -toetsenborden en -muizen om efficiënter te werken. Onze reeks tools voor persoonlijke samenwerking vermindert telefoontjes en mailtjes naar de helpdesk, want ze werken gewoon zoals het hoort. Ze bieden de plug-and-play-prestaties die gebruikers graag zien tegen een lagere prijs, wat IT-managers op hun beurt weer waarderen.