Poly buyers guide 2021

GA DE UITDAGINGEN VAN
HYBRIDE WERKEN AAN

Hybride werken zal waarschijnlijk blijven bestaan. Gartner schat dat tegen 2024 30% van alle werknemers wereldwijd minstens één dag per week thuis zal werken en 30% daarvan zal fulltime op afstand zijn. Ook voor u zijn er vele uitdagingen op te lossen waarmee u te maken krijgt in deze nieuwe manier van werken.

Download de Buyer’s Guide van Poly om te ontdekken hoe u deze uitdagingen aangaat of maak via onderstaande agenda een (telefonische) afspraak met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van hybride werken.

Poly buyers guide 2021

DOWNLOAD BUYER’S GUIDE

WELKE WERKPLEKKEN ZIJN VOOR U VAN BELANG

Hybride Werken Poly

ACHTER EEN BUREAU

THUIS OF OP KANTOOR
Werknemers moeten professioneel kunnen communiceren, of ze nu in een centraal kantoor of hun thuiskantoor werken. Maak het eenvoudig om te verbinden en samen te werken volgens de hoogste normen, ongeacht waar ze werken.

ONDERWEG

ALTIJD KUNNEN WERKEN, WAAR U OOK BENT
Onze mobiele oplossingen bieden ongeëvenaarde ruisonderdrukking en de hoogst mogelijke geluidskwaliteit zodat uw werknemers professioneel kunnen klinken, waar het werk hen ook brengt.

Hybride Werken Poly
Hybride Werken Poly

IN DE VERGADERRUIMTE

VOOR MEETINGS WAAR U GEHOORD WORDT
Sommige van de belangrijkste gesprekken van uw personeel vinden plaats in de vergaderruimte. Maak het gemakkelijk voor iedereen om verbinding te maken en te communiceren met behoud van de veiligheid met automatische productieregels en eenvoudige 
one-touch en spraakgestuurde interfaces.

IN DE HUDDLE RUIMTE

GROTE BRAINSTORMSESSIES IN KLEINE RUIMTES
Van spontane brainstormsessies tot wekelijkse check-ins met collega’s op afstand, help uw werknemers om grootse gesprekken te voeren. Zelfs in de kleinste ruimtes.

Hybride Werken Poly
Hybride Werken Poly

BIJ DE KLANTENSERVICE

VOOR PERFECTE KLANTENBINDING
Als het gaat om klantenbinding, is uw call center de stem van uw bedrijf. Zorg voor de kristalheldere communicatie-ervaring die uw klantenservice vertegenwoordigers nodig hebben om de hoogst mogelijke kwaliteit interactie te bieden.

PERSOONLIJK GESPREK MET EEN ADVISEUR