MEDISCH SPECTRUM TWENTE

Medisch Spectrum Twente (MST) is een topklinisch ziekenhuis. Patiënten kunnen er onder meer terecht voor bijzondere specialismen als neurochirurgie, traumatologie, cardiochirurgie en hemato-oncologie. Het werkgebied van MST strekt zich uit tot ver buiten Twente, zelfs tot in Duitsland. MST is een opleidingsziekenhuis waar coassistenten, artsen in opleiding tot specialist, verpleegkundigen en andere beroepsgroepen worden geschoold en getraind. MST heeft taken en voorzieningen die bij een academisch ziekenhuis horen. Dit komt mede door de relatief grote afstand van de regio Twente tot academische centra. Er zijn veel contacten met de Universiteit Twente. Meerdere medisch specialisten van MST zijn daar hoogleraar. Medisch Spectrum Twente is een van de zeven Santeon ziekenhuizen die nauw samenwerken om de zorg te verbeteren door van elkaar te leren. Het verzorgingsgebied bestaat uit 263.000 inwoners en er werken circa 3.700 medewerkers, onder wie 235 medisch specialisten.

Medisch Spectrum Twente

SITUATIESCHETS BIJ MEDISCH SPECTRUM TWENTE

Op de HCK Thorax (4 kamers) en de hybride OK wordt er gebruik gemaakt van de koptelefoons van Philips. De connectie tussen deze headsets en de oplaadstations is erg kwetsbaar. Een groot aantal oplaadstations raken beschadigd, waardoor de headsets niet meer opgeladen kunnen worden. Na een rondje bellen met andere ziekenhuizen werd het duidelijk dat er meer ziekenhuizen zijn die op zoek zijn naar goede communicatie door middel van een headset.

Er zijn 3 leveranciers aangeschreven:

  • De eerste leverancier kwam met een offerte die ver boven budget lag.
  • De tweede kwam met een oplossing waarbij 1 medewerker met een kastje rond zijn middel moest lopen. Dit was geen oplossing voor Medisch Spectrum Twente.
  • De derde kwam met headsets die elke dag met elkaar gekoppeld moesten worden. Ook dit was geen goede optie. Daarna heeft het derde bedrijf contact opgenomen met BST Group.

OPLOSSING

BST Group heeft een systeem geleverd waarbij 10 mensen tegelijkertijd full duplex (dat wil zeggen dat je op hetzelfde moment kunt spreken en luisteren, je kunt letterlijk door elkaar heen praten) met elkaar kunnen communiceren.Het is een volledig open verbinding tussen alle aangesloten headsets. Dit systeem is perfect, omdat het betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is, een zeer goede geluidskwaliteit heeft en zeker ook betaalbaar is. Medisch Spectrum Twente geeft aan dat het systeem simpel in gebruik en altijd gebruiksklaar is.

KEUZE VOOR BST GROUP

  • BST Group heeft de juiste kennis in huis met betrekking tot headsets en telecommunicatie en komt al direct met de meest geschikte oplossing.
  • Prijstechnisch klopt het allemaal.
  • BST Group geeft een mogelijkheid tot proefplaatsing.
  • BST Group heeft het ter plekke geïnstalleerd en heeft tijdens de proefperiode diverse ondersteuning geboden.
  • Nadat alles is geïnstalleerd is er in de weken daarna nog regelmatig contact opgenomen door BST Group om te vragen of alles naar wens verliep. Deze service is telefonisch en per mail zeer goed verzorgd.

CONCLUSIE MEDISCH SPECTRUM TWENTE

Nu we enkele maanden verder zijn kunnen we spreken van een succes. De headsets bevallen prima, het geluid is (indien nodig) eenvoudig te wijzingen en het draagcomfort is goed.De samenwerking met BST Group is als zeer prettig ervaren. BST Group was voor vragen direct beschikbaar en tijdens de installatie werd er rekening gehouden met het geldende kleding- en hygiëne beleid. Ook de nazorg is prima geregeld.