UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid. Het UMCG is het enige universitair medisch centrum in Noord-Nederland. Ze bieden complexe zorg: patiënten die ingewikkelde onderzoeken en/of behandelingen nodig hebben, of lijden aan een zeldzame ziekte of meerdere aandoeningen, kunnen bij hen terecht. Ze onderscheiden zich daarmee van algemene ziekenhuizen en behandelen patiënten die voor deze zorg elders in de regio niet terecht kunnen. Voor sommige zeer complexe behandelingen is het UMCG zelfs het enige ziekenhuis in Nederland.

Universitair Medisch Centrum Groningen

SITUATIESCHETS BIJ UNIVERSITAIR MEDISCH CENTRUM GRONINGEN

Het UMCG werkte met een groot, verouderd systeem van Quall. Deze voldeed niet meer aan de wensen en eisen van het UMCG. De accuduur was te beperkt, het bereik was te weinig, hoofdbeugels vielen er af en de microfoon covers waren versleten. Kortom… het systeem was aan vervanging toe, aangezien er vanuit de gebruikers veel klachten kwamen.

OPLOSSING

Op uitnodiging van BTC (Amstelveen) werd er gezamenlijk met één van haar vaste partners, BST Group (Terheijden) een bezoek gebracht aan het UMCG. Na inventarisatie zijn er in 4 operatiekamers Team Communicatie Hubs (een centrale die door BST Group zelf ontwikkeld wordt) geïnstalleerd waarbij 12 tot 18 mensen tegelijkertijd full duplex (dat wil zeggen dat je op hetzelfde moment kunt spreken en luisteren) met elkaar kunnen communiceren. Het is een volledig open verbinding tussen alle aangesloten headsets. Deze Team Communicatie Hubs zijn perfect, omdat ze betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn, een zeer goede geluidskwaliteit hebben en zeker ook betaalbaar zijn.
BTC en BST Group hebben al eerder samengewerkt bij het Medisch Spectrum Twente en ook hier werken de Team Communicatie Hubs naar volle tevredenheid. Ze bieden vele voordelen voor de medewerkers ten opzichte van de oude situatie.

BTC adviseert en ondersteunt bedrijven en overheden op het gebied van strategische ICT-oplossingen.