Office headsets (praten | luisteren)

Gebruik een headset voor op kantoor om telefonisch contact te houden met klanten, collega’s of leveranciers. Wanneer u een headset kiest, bedenk dan of u een draadgebonden of draadloze headset wilt. Hoe kies ik de juiste headset?

Wat is voor u een geschikte office headset?

Een headset aanschaffen is niet altijd even makkelijk. Het is natuurlijk prettig dat er een ruim aanbod is, maar dat maakt de keuze soms ook wel moeilijker. Bij ons wordt het kiezen in ieder geval wat eenvoudiger gemaakt, door de verschillende typen headsets op een overzichtelijke manier te presenteren in de webshop en de mogelijkheid te bieden om te filteren op bepaalde functionaliteiten. Hierdoor kunt u precies zien welke headsets geschikt zijn voor bepaalde werkomgevingen en doeleinden. Misschien bent u op zoek naar een draadloze headset of juist een draadgebonden headset?

Een ruim aanbod van office headsets!

Het is niet voor niets dat er zo’n ruime keuze in headsets is. Men is er inmiddels ruimschoots achter dat er behoorlijk wat voordelen zitten aan het gebruik van een headset. Met een draadloze headset heeft u volledige bewegingsvrijheid en kunt u bijvoorbeeld handenvrij telefoneren.
Dit zorgt voor een verhoging van de productiviteit en een betere ergonomische werkhouding. Zeker als de headset wordt gebruikt voor dagelijkse werkzaamheden.

Welke soorten headsets zijn er?

  • Draadloze DECT headsets
  • Draadgebonden headsets
  • Bluetooth headsets
Jabra Evolve 65 SE, Link380a MS Mono
Jabra Evolve 75 SE, Link380a UC Stereo

Draadloze DECT headsets

Naar product
Jabra Evolve 75 SE, Link380a UC Stereo inclusief

Draadloze DECT headset

De kantoor DECT headset is een praktisch alternatief voor de zakelijke gebruiker die zowel mobiliteit als gemak wilt. De DECT headset wordt door middel van het basisstation gekoppeld aan de bureautelefoon. Werk waar u maar wilt door de uitstekende draadloze audio.

Draadloos bereik

Zonder vrij zicht hebben de meeste DECT headsets een draadloos bereik van ongeveer 100 meter. Een Bluetooth headset heeft een korter bereik, meestal zo’n 30 meter. Omdat deze headset echter in combinatie met een telefoon kan worden gebruikt, staan de twee apparaten vaak niet al te ver uit elkaar. BST Group heeft verschillende type draadloze headsets.

Bureautelefoon

Het basisstation is verbonden met een bureautelefoon met een DECT headset.

PC en Laptop

PC en laptop headsets zijn met een snoer of draadloos verbonden met computers, laptops of tablets. Ze hebben vaak een volumeregeling in het snoer of op de headset en de microfoon kan gedempt worden.

Mobiel

Bluetooth is een draadloze verbinding die kan worden gebruikt om de headset te verbinden met uw mobiele telefoon, computer of tablet. Stereogeluid is standaard voor de meeste Bluetooth hoofdtelefoons.

Jabra Engage 40 - (Inline Link) USB-C MS Stereo
EPOS ADAPT 165T USB-C II

Draadgebonden headsets

Naar product
Jabra BIZ 2300 Mono MS USB C

Draadgebonden headset

De ongelooflijke geluidskwaliteit overtreft alles wat u ooit in een headset heeft gehoord. Hierdoor kunt u dichter bij de persoon zijn die u belt. De twee soorten draadgebonden headsets zijn in een mono- of duo-uitvoering verkrijgbaar. Voor beide oren, of slechts één. Er zijn mono- en duo-headsets met een ruisonderdrukkende microfoon. Achtergrondgeluid wordt verminderd en communicatie is, dankzij het gebruik van een ruisonderdrukkende microfoon, gegarandeerd kristalhelder, zelfs tijdens een gesprek in het callcenter. Een draadgebonden headset krijgt zijn spanning en signaal via het snoer, hierdoor zijn er geen zorgen over bereik of levensduur van de batterij.

Bureautelefoon

BST Group biedt u een ruime keuze aan draadgebonden headsets voor de vaste telefoon van verschillende merken. We hebben een verscheidenheid aan headsets van Jabra, EPOS, Logitech, en Poly.

USB headsets

De USB headset is ideaal voor het voeren van zakelijke gesprekken op uw pc of mobiele apparaat met een USB-A of USB-C aansluiting.

Smartphone en tablet

Zowel USB headsets als Bluetooth headsets kunnen worden gebruikt op een smartphone en/of tablet.. Deze headsets kunnen op verschillende devices worden aangesloten. Beide soorten headsets zijn eenvoudig aan te sluiten op bijvoorbeeld laptops, smartphones en eventueel bureautelefoons. BST Group biedt een verscheidenheid aan draadgebonden headsets voor verschillende typen smartphones of tablets. Wij hebben in ons productassortiment verschillende type headsets van Jabra, EPOS, Poly en Logitech.

Poly Voyager Focus 2 UC MS desk stand (USB-C)
Poly Voyager Focus 2 UC USB A

Bluetooth headsets

Naar product
Poly Voyager 4220 UC (USB-A)

Bluetooth headset

Een Bluetooth headset is een van de populairste en gangbare soorten headsets. De Bluetooth headset is bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik vanwege de draadloze verbinding. Bent u veel onderweg? Dan is een Bluetooth headset vereist. Dankzij deze technologie kunt u zich zowel op de weg, als op het werk vrij bewegen. Bekijk het assortiment Bluetooth headsets in onze webshop.

Smartphone

De Bluetooth headset is ideaal voor zakelijk gebruik en heeft een draadloos bereik tot 10 meter. Wanneer u de draadloze Bluetooth-technologie van uw smartphone gebruikt, in combinatie met de draadloze Bluetooth headset, heeft u een draadloos bereik van maximaal 10 meter.

PC en Laptop

Headsets die geschikt zijn voor PC en laptop zijn draadloos verbonden met computers, laptops of tablets. Ze hebben vaak een volumeregeling in het snoer of op de headset en de microfoon kan gedempt worden. Bekijk de mogelijkheden van Bluetooth in onze webshop.

Jabra Evolve2 40 etui
EPOS HZP 36 oorkussen leer

Accessoires

Naar product
Poly Oorkussens Leer Blackwire C5200 Serie

Nog enkele belangrijke eigenschappen van een headset Ergonomie

Een headset helpt bij het voorkomen van nek-, schouder- en rugklachten. Omdat u uw telefoon tijdens het telefoneren niet tussen uw schouders en oor hoeft te klemmen, vermindert u de spanning op uw schouders. U houdt ook uw beide handen vrij om aantekeningen te maken.

Inklapbare microfoon

De microfoon is meestal ondergebracht in een (inklapbare) arm.

Noise Cancelling microfoon

De ruisonderdrukking vermindert storende omgevingsgeluiden met behulp van ruisonderdrukkingstechnologie. De ruisonderdrukking via de hoofdtelefoons en oordopjes is gebaseerd op de geluiden om u heen, die worden opgevangen door microfoons in de hoofdtelefoons en oordopjes.

Actieve ruisonderdrukking (ANC)

Het ruisonderdrukkende microfoonsysteem, bestaat uit microfoons die omgevingsgeluiden, zoals de airconditioning of pratende huisgenoten registreren en onderdrukken. Dit helpt u om geconcentreerd te blijven, terwijl u aan het werk bent.

Flexibele microfoonarm

De microfoonarm is bij sommige type headsets flexibel, zodat u deze voor de mond kunt plaatsen. Dit betekent dat u, afhankelijk van waar u staat, uw stem helder, scherp en luid kunt houden om ervoor te zorgen dat uw gesprekspartner elk woord hoort.

Lichtgewicht headset

Een lichtgewicht headset geeft geen extra druk op uw hoofd of nek als u hem langere tijd draagt. Draadgebonden headsets zijn meestal lichter dan draadloze headsets, omdat draadloze headsets ​​batterijen nodig hebben.

Unified Communications

Unified Communications maakt de integratie van technologieën en platforms mogelijk zodat u efficiënter kunt werken. De headset is de beste methode om handsfree, heldere gesprekken te voeren.

KEUZEHULP HEADSETS

Men raakt vaak verward door de vele typen headsets en communicatie mogelijkheden die er zijn. Dat maakt het kiezen van de juiste headset extra moeilijk. Door middel van vragen te vereenvoudigen en te visualiseren, maken we het makkelijker om te kijken welke headset het beste bij u en uw werkomgeving past. Met dit doel hebben wij deze keuzehulp ontwikkelt.

Naar keuzehulp Headsets
Keuze headsets

Hebt u vragen over de werkplekinrichting bij u op kantoor?

Wij bieden vele oplossingen op het gebied van de inrichting van uw werkplek(ken). Hebt u vragen, of hulp nodig bij het inrichten van uw werkplekken? Wij adviseren u graag!

Weet u niet zeker welk product het beste bij uw behoeften past?

Neem contact op met onze adviseurs!

Krijg persoonlijk advies