Werkplek accessoires (vitaal werken)

Om er zeker van te zijn dat u productief kunt werken op kantoor en thuis, heeft u een goede werkplek nodig. Voor een werkplek thuis en op kantoor heeft u naast uw laptop of vaste computer, een goede verbinding met internet en nog een aantal producten nodig om de ideale werkplek in te richten waar u rustig en prettig functioneert. Voor een goed georganiseerde werkplek is het daarom belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken tijdens het inrichten

Een ergonomische werkplek begint met het juiste bureau

Een goede basis voor uw (thuis)kantoor is uw bureau. Hier zit u namelijk de hele dag aan en wanneer u de hele dag in een onverantwoorde houding zit zou dit wel eens nare gevolgen kunnen hebben voor uw rug. Kies daarom altijd een bureau uit waar u comfortabel aan kunt zitten en vooral op een ergonomisch verantwoorde manier. De meeste (grote) bedrijven hebben tegenwoordig ook een ARBO-deskundige in dienst die uw bureau en bureaustoel juist voor u kan afstellen, dus maak hier vooral ook gebruik van!

Zit/sta bureaus

Een goede optie voor uw (thuis)werkplek om over na te denken is een zit/sta bureau. Aan dit bureau kunt u afwisselend staan en zitten. Hierdoor bent u niet gedwongen om hele dagen te zitten. Dit kan erg fijn zijn voor de afwisseling en sommige mensen merken dat ze hierdoor over het algemeen prettiger werken.

De juiste bureaustoel

De juiste bureaustoel is bijna of misschien zelfs net zo belangrijk als een goed bureau. Als u de hele dag in een bureaustoel zit waarin u een slechte houding heeft zult u dit snel merken. Niet alleen in uw lichamelijke gezondheid, maar ook mentaal zult u zich lastig kunnen concentreren als die slecht zittende stoel afleidt.

Waar op letten bij een bureaustoel?

Voor bureaustoelen geldt; u moet deze zo af kunnen stellen dat uw voeten volledig op de vloer kunnen en uw rug op een ontspannen manier recht blijft. Uw lichaamshouding moet optimaal zijn

Zit Sta Bureau
Zit Sta Bureau

Elektrische zit/sta werkplek

Zit Sta Bureau 003
Bekijk onze bureaus en bureaustoelen

Goede verlichting

Heeft u tijdens het inrichten van uw werkplek op kantoor en thuis ook nagedacht over de verlichting? Dit wordt nog wel eens vergeten, maar is zeker ook een onmisbaar onderdeel van een ergonomisch ingerichte werkomgeving. Uw mail bijwerken terwijl u moet staren naar het beeldscherm is niet goed voor uw ogen, maar ook niet goed voor uw concentratie. Er gaat namelijk veel van uw energie naar het lezen en bekijken van uw scherm. Daarom is goede verlichting een belangrijk deel van de inrichting van uw werkplek.

Wat is belangrijk bij verlichting?

Balans is hier belangrijk. U wilt een ruimte die goed verlicht is, maar niet zo fel dat u er juist slechter van gaat zien.

Monitorarm

Als u werkt met meerdere beeldschermen kan een dubbele monitorarm een fijne toevoeging zijn voor uw kantoor. U kunt uw beeldschermen dan verstellen naar de juiste ooghoogte, wat ergonomisch gezien veel beter is voor uw nek en schouders. De arm monteren aan het werkblad van uw bureau is over het algemeen niet moeilijk en het voegt zoveel comfort toe tijdens het werken dat we dit zeker aanraden!

Dual Monitorarm
Dual Monitorarm Detail

Monitorarmen

Dual Monitorarm
Bekijk onze monitorarmen

Computermuis

Als u ooit last heeft gehad van uw pols, dan weet u ook hoe belangrijk een goede computermuis is. Voor sommige mensen kan het werken met een niet-ergonomische  computermuis zorgen voor flinke klachten, die zelfs na het werk voelbaar zijn. Zeker geen onmisbare accessoire! Het is dus belangrijk dat u tijdens het (thuis)werken gebruik maakt van een computermuis die uw pols ondersteund en niet extra belast.

Computermuis
Computermuis

Computermuis

Computermuis
Bekijk onze (ergonomische) computermuizen

Telefoneren met een headset

Voor een online meeting, een telefoongesprek met een klant of het kunnen meeluisteren tijdens een online event zonder afleidingen heeft u een headset nodig. Er zijn enorm veel modellen en merken te verkrijgen. Voor elke manier van werken, kunnen wij u de perfecte oplossing bieden. Wij hebben een uitgebreid aanbod van headsets met diverse draagstijlen.

Headset Jabra
Headset EPOS

Headsets

Headset Poly
Bekijk onze headsets

Webcam

Tijdens online meetings is een webcam onmisbaar. Uw gesprekspartner heeft namelijk meer het idee dat u actief bij het gesprek betrokken bent. Een presentatie volgen waarin geen persoon te zien is, is voor de meeste luisteraars niet heel interessant. Ook dit is dus een situatie waarin een webcam noodzakelijk is. Houd daarom bij het inrichten van uw (thuis)werkplek ook rekening met welke webcam of camera u wilt gebruiken en met de hoek waarin u gefilmd wordt en wat er zich op de achtergrond bevindt.

Jabra webcam
Logi Webcam

Webcam

Logitech Webcam
Bekijk onze webcams

Uw eigen werkplezier in uw thuiswerkplek!

Wat uiteindelijk zeker van belang is, is of uw (thuis)werkplek ook werkt voor u. Zorg er daarom voor dat als u aan het inrichten bent, u een ruimte creeërt waar u ook elke dag met een glimlach kunt beginnen! De juiste kantoorinrichting kan enorm bijdragen aan uw werkplezier.

Weet u niet zeker welk product het beste bij uw behoeften past?

Neem contact op met onze adviseurs!

Krijg persoonlijk advies