Werkplekinrichting (zitten | bewegen)

Een goede werkplekinrichting is van essentieel belang op kantoor. En misschien wel voor meer zaken dan u denkt. Bij een fijne werkomgeving en werkplek gaat de productiviteit van uw werknemers omhoog, gaat samenwerken en communicatie makkelijker en het verzuim omlaag. Veel redenen om als werkgever goed na te denken over de werkplek inrichting. Als u een goede werkplekinrichting wilt creëren voor uw organisatie, denk daarbij dan aan de volgende zaken:

Gezonde werkomgeving

Werkplezier en gezondheid zijn tegenwoordig belangrijke onderwerpen. We moeten natuurlijk allemaal langer doorwerken, en veel van ons hebben ook daarbij een zittend beroep. Erg belangrijk dus om maatregelen te nemen zodat uw werknemers vrij blijven van gezondheidsklachten, en daarbij hun arbeid met een glimlach uitvoeren. Dit is overigens niet alleen van belang voor de fysieke en mentale gezondheid van de werknemers, maar ook beter voor productiviteit en verhogen resultaten. Voor een gezonde werkomgeving zijn de volgende zaken van essentieel belang:

Zit Sta Bureau
Zit Sta Bureau

Elektrische zit/sta werkplek

Naar product
Zit Sta Bureau 003

De juiste hulpmiddelen

Hebt u al gedacht aan speciale behoeften van werknemers? Dit kan gaan over ergonomie, maar ook kan uw werknemer slechtziend of slechthorend zijn. Als dit het geval is, zijn de juiste hulpmiddelen voor deze werknemer heel erg belangrijk om een omgeving te creëren waarin zij efficiënt kunnen werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciale headset, of een speciaal beeldscherm.

Ergonomie

Hoe meer we zittende beroepen hebben, hoe minder we bewegen. Ergonomie is daarom nu belangrijk dan ooit. Je medewerkers hebben een werkplek nodig die ze goed af kunnen stellen op hu lichaam en houding, en een stoel waar ze comfortabel en ontstpannen rechtop in kunnen zitten. Om langer door te kunnen werken op kantoor is het voorkomen van houdingsklachten erg belangrijk.

Blijf in beweging

Voor alle medewerkers op kantoor is het erg belangrijk om ook te denken aan genoeg bewegen gedurende de dag. Dit is belangrijk voor de algehele gezondheid, maar ook beter voor productiviteit. Het algemene advies hiervoor is elk uur even 10 minuten weg van de werkplek om bijvoorbeeld even koffie te halen, een kort praatje te doen of naar het toilet te gaan. U kunt ook een wandelgroepje in de pauze oprichten in uw organisatie, of fitness challenges voor de medewerkers waarmee ze een prijs kunnen winnen.

Je werknemers inspireren met een mooie kantoor inrichting

De gemiddelde werknemer vind een saai ingerichte werkplek niet erg inspirerend. U kunt uw kantoor inrichting al met een paar simpele veranderingen omtoveren in een omgeving waar collega’s elke dag met plezier werken. Zet bijvoorbeeld wat planten neer op kantoor of hang mooie foto’s aan de muren. Veel organisaties hebben tegenwoordig ook muurschilderingen met de missie van de organisatie of mooie tekeningen.

De juiste werkhouding

We hadden het er al over, maar het voorkomen van houdingsklachten is van essentieel belang. Mocht u bezig gaan met een nieuwe kantoorinrichting, zorg er daarom voor dat de werkplek hiervoor ingericht is. Dit geldt overigens niet alleen voor op kantoor, tijdens het thuiswerken is het creëren van een complete werkplek voor medewerkers even belangrijk. Vaak is de thuiswerkplek namelijk niet goed ingericht, bleek de afgelopen paar jaar. Zorg er daarom voor dat de volgende basis behoeften in orde zijn gemaakt voor je medewerkers tijdens het thuiswerken en werken op kantoor.

Bureaustoel Ergonomisch
Bureaustoel Indra

Bureaustoelen

Naar product
Zitbal

Bureau

Een werkplek zonder een plek waar de computer of laptop neergezet kan worden is natuurlijk niet echt een werkplek. Tijdens de COVID pandemie maakten velen zich er schuldig aan dat ze werkten aan de keukentafel of op de bank, maar dit is vanzelfsprekend niet bepaald goed voor uw rug. Zorg er daarom voor dat het bureau van uw medewerkers afgestelt kunnen worden op de juiste hoogte, of dat ze zelfs af kunnen wisselen tussen zitten en staan.

Bureaustoel

Aangezien we hier de gehele werkdag op zitten, is dit ook een belangrijk onderdeel van de werkomgeving. Een goede zithouding is ook een basis behoefte voor de professionals in uw organisatie.

De thuiswerkplek

Al eerder genoemd, maar belangrijk om nogmaals te benadrukken. Zorg ervoor dat de thuiswerkplekken zodanig georganiseerd zijn dat er ook thuis een prettige werkomgeving is. Een goede aanpak hiervoor is ook om te praten met de mensen in uw bedrijf. Bevalt de werkplek inrichting thuis, of mist er iets? En in hoeverre kunt u hen ondersteunen om deze werkomgeving samen met hen te creëren? Regelmatig hierover schakelen met medewerkers kost natuurlijk wat tijd, maar zal het uiteindelijk waard zijn!

Maak goede werkplek inrichting een prioriteit in uw organisatie

Wordt er in uw organisatie regelmatig stilgestaan bij wat de werkomgeving doet met het bedrijf en de sfeer hierin? Hebben uw collega’s nog bepaalde wensen en eisen wat betreft de inrichting? En is de inrichting op kantoor nog wel geschikt voor de huidige situatie? Is er misschien behoefte aan een nieuwe kantoorinrichting?

Akoestiek op kantoor

Hebt u ooit nagedacht over het geluid in de werkomgeving? De akoestiek op kantoor is erg belangrijk. Dagelijks maken mensen op het werk geluidshinder mee; de telefoon die overgaat, collega’s die overleggen met elkaar, meubels die schuiven, enzovoort. Geluidsoverlast is een van de vele factoren die het voor mensen moeilijk maken om zich goed te kunnen concentreren. Eén manier om de akoestiek op kantoor te verbeteren is door middel van panelen. Er zijn verschillende soorten panelen die gebruikt worden op kantoor:

Akoestisch thuiswerkscherm
Akoestisch thuiswerkscherm

Akoestiek

Naar product
Akoestisch thuiswerkscherm

Dit zijn een aantal oplossingen die gebruikt kunnen worden om geluidsoverlast op kantoor te verbeteren. Fotopanelen kunnen zelfs een mooie toevoeging zijn bij de werkplek inrichting en gaan naadloos op in het interieur.

Hebt u vragen over de werkplekinrichting bij u op kantoor?

Wij bieden vele oplossingen op het gebied van de inrichting van uw werkplek(ken). Hebt u vragen, of hulp nodig bij het inrichten van uw werkplekken? Bekijk onze werkplekonderzoek en -advies pagina. Wij adviseren u graag!

Weet u niet zeker welk product het beste bij uw behoeften past?

Neem contact op met onze adviseurs!

Krijg persoonlijk advies