Deel dit artikel

Headsets slechthorenden op werkvloer: De arbeidsmarkt en slechthorend zijn gaat helaas nog steeds niet altijd goed samen, zeker niet als men tijdens het werk ook telefoongesprekken moet voeren. Toch is dat jammer want met de juiste headsets hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Met wat “simpele” aanpassingen is het namelijk voor een slechthorende heel eenvoudig om ook een uitstekende communicatie via de telefoon te hebben. Zowel werkgevers als werknemers zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden op dit gebied en het wordt tijd dat hier verandering in komt, waardoor ook de slechthorende zelfverzekerd en goed horend het telefoongesprek aan kan gaan.

Headsets voor slechthorenden

Voorkom luistermoeheid

Gehoortoestellen zijn natuurlijk een perfecte oplossing voor een slechthorende. Hierdoor kunnen ze vaak al stukken beter functioneren op het werk. Ze kunnen de klanten of hun collega’s beter verstaan. Helaas werkt dit niet altijd tijdens een telefoongesprek. Door de “ruis” in de omgeving moet de slechthorende zich enorm inspannen om de persoon aan de andere kant van de lijn te kunnen verstaan. Soms missen ze flarden van het gesprek die misschien wel van essentieel belang zijn om het gesprek met een positief resultaat af te ronden. De hersenen vullen de gaten in het gesprek aan, maar of dit ook altijd op de juiste manier is dat blijft de vraag. Luistermoeheid is het gevolg en dit werkt ook door op de algehele werkhouding. Het is dus belangrijk dat dit probleem voor de slechthorende weggenomen wordt.

Normaal een telefoongesprek voeren

Er zijn speciale headsets voor de slechthorenden. Een ideaal product als het gaat om het verbeteren van de werksituatie van de slechthorenden. Dergelijke sets zijn er draadgebonden en draadloos waardoor ze niet aan één plek gebonden zijn en de handen vrij hebben. Natuurlijk gaat het hier niet om zomaar een willekeurige headset, voor deze oplossing is veel research en expertise ingezet. BST Group heeft al haar kennis gebundeld om tot een positief resultaat te komen. Deze headsets zijn compatibel met de zogenaamde luisterspoel (ringleiding) waardoor ze uitstekend werken in combinatie met een gehoorapparaat met een T-stand of een M/T-stand. De ultra noise cancelling microfoon filtert ongewenste geluiden en zorgt dat het stemgeluid van de slechthorende duidelijk overkomt. Sommige van deze headsets kunnen ook aangesloten worden op een streamer waardoor het geluid gelijk via het hoortoestel binnenkomt. Of de Bluetooth adapters die gekoppeld kunnen worden met een gehoorapparaat. Zelfs mensen met tinnitus kunnen baat hebben bij dergelijke headsets.

Headset voor slechthorenden Jabra Biz 2400

Jabra BIZ 2400

Headset voor slechthorenden Sennheiser SC 630

Sennheiser SC 630

Headset voor slechthorenden Plantronics HW251

Plantronics HW251

Volledig inzetbaar

De tijd dat een slechthorende niet volledig kan functioneren op het werk is met deze headsets een stuk kleiner geworden, dankzij deze full-service communicatiespecialist op het gebied van telecom. Het is tijd om aan de slag te gaan!