Plantronics kondigt de lancering aan van de Calisto 3200 en Calisto 5200: draagbare, persoonlijke speakerphones voor de PC en mobiele apparaten. Met 360-graden audio in een compact apparaat, delen de nieuwe Calisto 3200 en Calisto 5200 een eenvoudig plug-and-play-ontwerp, dat individuen of groepen mensen een professionele audioconferentie ervaring biedt, vanuit elke ruimte of externe locatie.

Beide Calisto-modellen integreren 360-gradenmicrofoons die gesprekken met audio van hoge kwaliteit en spraakhelderheid verzenden. De speakerphones zijn intuïtief in gebruik met eenvoudige aanraakgevoelige bedieningselementen en visuele indicatoren, in combinatie met gesproken aanwijzingen en dempingswaarschuwingen die directe feedback over de gespreksstatus bieden.

Telefonie 001

Volgens een studie uit 2018 van Oxford Economics zegt slechts dertig procent van de werknemers dat hun bedrijf over voldoende vergaderruimte beschikt om privégesprekken of conference calls te voeren. In plaats daarvan verlaten deze werknemers het kantoor en vertrouwen meer op externe werkopties, waardoor het noodzakelijk is om over de juiste tools te beschikken voor effectieve samenwerking met collega’s en klanten, waar ze zich ook bevinden.

“Ruim twee derde van de mensen wereldwijd werkt minstens één keer per week buiten kantoor, en zelfs degene die op kantoor zijn, hebben oplossingen nodig om ook onderweg samen te kunnen werken”, zegt Shantanu Sarkar, Executive Vice President van Headset Business Unit bij Plantronics. “Onze nieuwste Calisto speakerphones maken conference calls vanaf elke locatie mogelijk en bieden het vertrouwen dat u alles duidelijk hoort en dat u ook aan andere kant goed verstaanbaar bent.”

De Calisto 3200 maakt verbinding via USB met PC, Mac- en tablet, terwijl de Calisto 5200 ook verbinding kan maken met smartphones dankzij de 3,5 mm-kabel. Om de levensduur van de batterij te verlengen, schakelt de Calisto 5200 automatisch uit wanneer hij is losgekoppeld van de smartphone. De Calisto 5200 biedt tot 30 uur luisterplezier met één oplaadbeurt, zodat gebruikers weten dat ze er meerdere vergaderingen achter elkaar op kunnen rekenen. Beide apparaten bieden opties voor de aanschaf van USB-A- of USB-C-varianten en worden geleverd met kabelbeheer en een draagtas om hem nog makkelijker mee te kunnen nemen.

Zowel de Calisto 3200 als de Calisto 5200 zijn geschikt voor Plantronics Manager Pro; Plantronics toonaangevende cloudoplossing ontworpen voor IT-professionals. Met deze software-as-a-service kunnen IT-managers van bedrijven audioapparaten vanaf een centrale locatie beheren en ondersteunen, en IT-besluitvorming mogelijk maken door waardevolle inzichten te bieden die zorgen voor consistente en naadloze communicatie- en audioprestaties op het apparaat. Plantronics Manager Pro is apart verkrijgbaar.