Misschien deed u het de afgelopen jaren al regelmatig. Zeker nu de coronapandemie onze samenleving in zijn greep houdt, is thuiswerken min of meer de norm geworden. U verkeert in de gelukkige positie dat u uw werkzaamheden prima vanuit uw eigen huis kunt uitvoeren. Hierdoor is uw baan verzekerd en de continuïteit van uw werkgever gewaarborgd. Daarbij is het van belang voor uw werkgever en uzelf dat u zo ontspannen en comfortabel mogelijk kunt werken. Daarnaast wilt u een gelijke productiviteit kunnen laten zien, alsof u op kantoor zit. BST Group ondersteunt werkgevers en werknemers bij hun interne en externe communicatie. Kent u het belang van werken met een goede headset?

Blog Headsets

Hoe richt ik mijn thuiswerkplek het beste in?

Op kantoor is de inrichting van uw werkplek primair de verantwoordelijkheid van uw werkgever. Dit wil niet zeggen dat u geen medeverantwoordelijkheid draagt. U zult van de beschikbare hulpmiddelen zo goed mogelijk gebruik moeten maken. Als u gaat thuiswerken, verandert er aan die gedeeltelijke verantwoordelijkheid in principe niets. Echter, omdat uw werkgever uw thuiswerkplek onvoldoende kan controleren, verschuift de verantwoordelijkheid in de praktijk richting u. U bent verantwoordelijk voor een goede inrichting, zodat u comfortabel en verantwoord kunt werken. Begint u met een hoogteverstelbaar bureau, een liefst verrijdbare bureaustoel en adequate werkplekverlichting. Houdt u ook rekening met licht dat van buiten uw ruimte binnenkomt. Met lamellen of jaloezieën kunt u de lichtinval zo secuur mogelijk zelf reguleren. Werkt u dagelijks uren met een laptop, dan mag een externe muis, een extern toetsenbord en een laptopstandaard niet aan uw uitrusting ontbreken. Als u voor uw werk veel extern contact heeft, is ook telefonie een belangrijk aandachtspunt.

Welke eisen mag ik stellen aan mijn headset?

Rechtop werken en beide handen vrij hebben is uw uitgangspositie. Een telefoon, mobiel of vast, met een headset behoort tot de standaarduitrusting van thuiswerkers. U heeft de keuze uit drie soorten headsets. Een model dat in het oor gaat, kan comfortabel zitten, maar is over het algemeen minder geschikt voor ruimtes met veel achtergrondgeluid. Als uw gezinsleden ook thuis zijn, kan dit invloed hebben op uw concentratievermogen. Dan kunt u beter kiezen voor een model op-het-oor of over-het-oor. Deze modellen sluiten van nature achtergrondgeluid beter uit en voelen veel comfortabeler, vooral als u langere tijd moet communiceren. Draadloze headsets, werkend via bluetooth, geven u de maximale bewegingsvrijheid. BST Group adviseert headsets van topmerken als Jabra, EPOS | Sennheiser en Poly (voorheen Plantronics). Ook adviseren we u om te kiezen voor een headset met actieve onderdrukking van achtergrondgeluid. Bent u van nature slechthorend? Ook voor u hebben wij passende headsets, speciaal gemaakt voor mensen met gehoorbeperkingen.

Wat kan BST Group nog meer voor u doen?

Zowel de regering, VNO-NCW en MKB Nederland verwacht van bedrijven dat ze tijdens de coronapandemie hun werknemers zoveel mogelijk thuis laten werken. Op den duur is de verwachting dat werkzaamheden op kantoor weer de overhand gaan krijgen. Welke mix tussen kantoorwerk en thuiswerken voor u in het verschiet ligt, valt nog niet te zeggen. BST Group wilt u en uw werkgever ondersteunen met communicatie-oplossingen voor bijvoorbeeld videoconferenties en cloud-based telefoneren.