Dit is het perfecte moment om een werkplek een gezondere plek te maken, want draadloze headsets van Sennheiser maken het makkelijker om het welzijn van medewerkers te verbeteren middels een mobielere werkplek, meent Arnoud Dollé, Sales Director Benelux and Nordics Enterprise Solutions bij Sennheiser. “Technologieën als Unified Communications en mobiele apparaten maken bedrijven wendbaarder en flexibeler, maar kantoormedewerkers zijn vaak nog gebonden aan hun bureau, wat een negatieve invloed heeft op hun productiviteit en gezondheid.” Maar dankzij de nieuwste generatie draadloze technologie zegt Sennheiser dat medewerkers hun dagen niet langer zittend hoeven door te brengen.

Iedere ICT-reseller weet dat er op het gebied van headsets een handjevol fabrikanten echt een rol van betekenis speelt in het kanaal. Een ervan is Sennheiser. Dit in 1945 opgericht familiebedrijf is een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van headphones, microfoons en draadloze zendsystemen. Met twintig vestigingen en trouwe handelspartners is het bedrijf actief in meer dan vijftig landen en heeft zijn eigen productiefaciliteiten in Duitsland, Ierland en de VS.

Headset 004

Volgens Arnoud Dollé is het tijd om de werkplek gezonder te maken. “In een zakenwereld die almaar sneller beweegt, levert het mobieler maken van werknemers niet alleen gezondheidsvoordelen op, het kan ook de productiviteit verhogen door multitasking en samenwerking én de tevredenheid van medewerkers te vergroten. Dat is de reden dat vooruitstrevende ondernemingen de kansen omarmen die moderne communicatie-oplossingen zoals draadloze headsets te bieden hebben. Dankzij geavanceerde UC-geoptimaliseerde mogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies spelen die een belangrijke rol in het vergroten van het welzijn van uw werknemers en het maakt ze mobieler.”

De mobiele werkplek
Naast praktijken als stoelloze vergaderingen en staande bureaus zijn volgens Dollé professionele draadloze headsets essentieel om een mobiele werkplek te creëren. “De voordelen hiervan zijn de vrijheid van handsfree gebruik, wat essentieel is voor mobiliteit, en de ergonomische voordelen boven handheld telefoons voor langere gesprekken”, zo stelt hij vast. “Vandaag de dag heeft men met draadloze technologieën een groter bereik, waardoor het eenvoudiger is om verder te praten terwijl iemand rondloopt. De medewerker blijft altijd perfect verstaanbaar en dankzij de uitstekende geluidskwaliteit kan hij of zij alles goed verstaan, zelfs in rumoerige omgevingen.”

De gezondheidsrisico’s van zittende werkstijl

Stappen ondernemen om de werkvloer te verbeteren kan het leven voor medewerkers plezieriger maken, maar er zijn nog meer belangrijke redenen om in actie te komen, weet Dollé. “Onderzoek naar het welzijn van werknemers duidt erop dat er verschillende gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de zittende levensstijl waarin zij gedwongen worden door veel kantooromgevingen. Langere tijd een zittende positie aanhouden zonder te bewegen kan bijvoorbeeld leiden tot de samendrukking van interne organen en leiden tot een verminderde doorbloeding van andere lichaamsdelen. Hierdoor kan de bloeddruk stijgen, kunnen hart- en vaatproblemen ontstaan en zelfs het risico op diabetes wordt vergoot. Met het oog op productiviteit zijn er ook aanwijzingen dat door verminderde doorbloeding ook concentratieproblemen kunnen optreden, doordat er te weinig vers bloed en zuurstof naar de hersenen gaan.

” Naast de langetermijnrisico’s die verbonden zijn aan te weinig lichaamsbeweging, kan een gebrek aan een ergonomische werkomgeving ook leiden tot nek- en rugklachten, meent de Sennheiser-salesdirecteur. “Hand-held apparaten, zoals bureau- en mobiele telefoons moeten door werknemers tussen nek en schouder vastgeklemd worden om de handen vrij te maken voor andere taken. Door deze slechte houding – die makkelijk voorkomen kan worden met een headset – worden de nekwervels samengedrukt, wat kan leiden tot ongemak, schouder- en rugpijn, aangezien de wervels onder onnodige druk komen te staan.”

Maak het team mobiel met draadloos

“Bedrijven moeten een holistische benadering nemen bij het inrichten van hun werkomgevingen”, legt Dollé uit. “Hierdoor kan de gezondheid en productiviteit van de medewerkers verbeterd worden en zal het hen helpen gezondere gewoonten aan te houden. Er is geen panklare oplossing, maar headsets vormen al langere tijd een essentieel onderdeel voor een betere ergonomie. Tegenwoordig worden deze voordelen versterkt door nieuwe draadloze technologieën, waardoor werknemers gedurende de dag meer lichaamsbeweging kunnen krijgen.

Een gebrek aan een ergonomische werkomgeving kan ook leiden tot nek- en rugklachten. Sennheiser biedt een ruim assortiment headsetoplossingen die ontworpen zijn om naadloos aan te sluiten op alle grote unified-communicationsplatformen, onbeperkte mobiliteit mogelijk maken en een ongekende geluidskwaliteit bieden. “Geniet van maximaal comfort dankzij een ongeëvenaard ergonomisch ontwerp en hoogwaardige materialen, ook als iemand het zo nu en dan gebruikt. En dankzij de geweldige batterijcapaciteit kan men de hele dag lang van al die voordelen profiteren”, zo besluit Dollé.